Afscheidsdag groep 8 dinsdag 13 juli

Beste ouders van de kinderen van groep 7 /8 ,

D.V. dinsdag 13 juli is de laatste lesdag voor de leerlingen van groep 8.

Deze dag staat helemaal in het teken van het afscheid van groep 8 van de Brekeldschool - de Brug.

Wilt u iets te eten en drinken meegeven voor de pauze, zoals u dat elke dag doet?

Om 9.55 uur is de uitzwaaiceremonie voor groep 8 gepland. U kunt desgewenst kijken langs de hekken en voor de school. Daarna heeft de rest van de school, en zal groep 7/8 vertrekken naar de speel locatie. Wilt u zorgen voor kleding en schoeisel waar de leerlingen mee in het bos kunnen spelen?

De planning van deze dag verloopt anders dan gebruikelijk. De leerlingen blijven de hele dag op school, dus ook tijdens het eten. Ze zijn dan om 14.30 al uit in plaats van 15.30 uur.

We willen die dag als middageten een high tea organiseren voor de hele groep 7/8. Voor het drinken zorgen wij. Het is de bedoeling dat ieder kind en leerkracht iets meeneemt / maakt voor ongeveer 15-20 personen. Het is het leukst als er diverse kleine hapjes te proeven zijn. De kinderen en leerkrachten mogen laten zien hoe creatief ze zijn met bakken / iets maken.

Een high tea bestaat traditioneel uit finger sandwiches, scones met jam en clotted cream en diverse zoetigheden zoals taartjes, cakes, soesjes, koekjes, kleine stukjes taart , scones, kleine broodjes, maar iets gezonds zoals fruitspies mag uiteraard ook. Alle hapjes passen tussen duim en vinger. De gerechten mogen hartig of zoet zijn. Voor ideeën kunt u uiteraard gebruikmaken van diverse bronnen, waaronder deze website: https://www.leukerecepten.nl/high-tea-recepten/ Wilt u uw zoon / dochter hierbij helpen?

s' Avonds hopen we het afscheid te houden in de grote hal en het speellokaal van de Brekeldschool. Ter voorbereiding van het stukje wat de kinderen voor de leerkrachten doen, heeft uw zoon / dochter een blaadje met ideeën meegekregen om een verhaaltje of gedichtje te maken voor 1 meester of juf van de Brekeldschool - De Brug om zelf voor te lezen op de afscheidsavond. Als ieder kind dit voorbereid, komt elke leerkracht aan bod. Wilt u daarbij uw kind helpen? We zouden het fijn vinden als we as. donderdag 8 juli of uiterlijk maandag 11 juli een blaadje of mailtje krijgen waarin het verhaaltje / gedichtje staat genoteerd. We kunnen dan zorgen dat het wordt uitgeprint voor uw kind. Zodoende is ieder van de kinderen goed voorbereid op de afscheidsavond.

Mocht u nog een leuke foto van uw kind hebben die we als verrassing op de afscheidsavond mogen laten zien, ontvangen we die graag via het mailadres van g.j.vandenhil@rsvr.nl .

Mocht u namens alle ouders nog iets willen organiseren / toevoegen aan deze afscheidsavond, zou u dan contact willen opnemen met juf Slooijer via m.slooijer@rsvr.nl ?

Wij wensen u alvast een goede voorbereiding toe voor de afscheidsdag en we hopen u 's avonds te mogen ontmoeten.

Hartelijke groeten,

juf Bolier

meester Van den Hil